Är det bara jag som har problem med formatet på Frågor och Svar?
Sök:

Är det bara jag som har problem med formatet på Frågor och Svar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av mrFire

ställde för sedan frågan: Är det bara jag som har problem med formatet på Frågor och Svar?

Hej,

Är det bara jag som har problem med formatet på Frågor och Svar?
Tidsangivelser och vilka frågor som är besvarade o.s.v. stämmer inte. Det går inte heller att sortera på obesvarade frågor eller besvarade. Svårt att överblicka och överlag känns Frågor och Svar sidan rätt buggig.

Hälsningar,
mrFire
svenskafire.se

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag håller på och tittar över det. Tiderna stämmer inte med två timmar. Ska försöka ordna det.

När det gäller obesvarade och besvarade frågor så är det min upplevelse att det stämmer. Eller?

Jag tar gärna emot all feedback jag kan få! :-)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  För mig ser det ut som något slags cache-problem på servern. På telefonen (både Firefox och Chrome) är den senaste frågan ”Dålig rådgivning från banken” och det står att den postades för 5 timmar sedan. Jag använder inte Chrome i vanliga fall utan gick in när cachen verkade ha varit feltrasig någon dag. Jag har även rensat cachen i Firefox och testat olika IP-adresser.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström
 2. Vit pil

  Ja, det är en kombination av en buggig plugin (frågorna) samt cache-funktion. Ska se om jag kan stänga av cachen för frågor och svar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 3. Vit pil

  Jag har också upplevt problem de senaste dagarna, men nu när jag gick in så såg allt annorlunda (och korrekt) ut.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jonatan
 4. Vit pil

  Jag hade problem med att posta en kommentar på ett svar jag fått på en fråga jag ställde. Försökte flera gånger men kommentaren dök inte upp. Till slut postade jag ett svar istället, och då dök kommentaren jag postat dagen innan också upp…

  Först senare förstod jag (om jag inte missuppfattat) att första gången man kommenterar så måste den godkännas manuellt? Det är ju rimligt, men för mig som är van vid vanliga forum (inte WordPress) så var det väldigt förvirrande eftersom man inte fick någon info om vad som hände när man klickade på ”Skicka kommentar”. Trodde sidan var buggig eller att min internetanslutning dummade sig, så jag försökte några gånger till… så nu finns det flera liknande kommentarer där istället :D

  Så tydligare info om hur det fungerar med moderering av kommentarer för oss som är nya vore önskvärt.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Magnus

Kommentera

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Tråden ”Är dessa globalfonder för lika?” Bumpas upp titt som tätt för mig med nya svar enligt förstasidan men när jag klickar mig in i tråden ser jag inga nya svar. Så har det varit i flera månader.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag hade också noterat tråden. Tittar jag på alla alias som gör det sista inlägget (vilket som alltså inte visas sedan) så det verkar samtidigt som mycket ”spam” hamnar precis i den där tråden. ;) Inte fel det! ;)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Adde

Kommentera

svarade på frågan för sedan

… för att inte tala om det vanligt förekommande att det startas 2-3 nya trådar med exakt samma rubrik och innehåll. Eller för den delen kopior av exakt samma kommentar. Jag har vant mig vid att om jag svarar en kommentar, och sedan en halvtimme sedan (eller direkt efter) laddar om sidan så syns inte min kommentar. Fast väntar jag någon timme eller så så brukar den dyka upp (typiskt server-side cache so inte invalideras). Personer utan kännedom om detta tenderar att skriva sin kommentar / tråd igen.

Väl inne på förbättringar så fungerar recaptchan dåligt om man skriver ett längre inlägg. Då fungerar det inte första gången att kryssa i och skicka. Det står att recaptchan är fel och så får jag försöka igen och då fungerar det. Dock så lägger sidan i dessa fall till extra backslash framför vissa specialtecken. Exempelvis blir alla ” (citat) till \” (backslash  + citat) i dessa fall. Verkar vara någon form av dubbel escaping. Ingen enormt negativ sak, men troligtvis lätt att fixa åtminstone med escapingen.

@Jan se detta som konstruktiv feedback och inte klagomål :)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Och

När jag kryssar i Meddela mig om vidare kommentarer via e-post eller Meddela mig om nya inlägg via e-post, så får jag inga meddelanden längre.

En funktion jag önskar vore att när man öppnat en fråga långt ner i listan, så ska man komma tillbaka till samma ställe i listan när man backar ut igen. Som det är nu hamnar man vid första frågan i listan och måste skrolla sig ner och hitta var man var i listan.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag gjorde ingenting men ibland fick meddelande att någon har svarat till inlägg. Jag fattar ingenting.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-29 klockan 05:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂