Är det dumt att spara i räntefonder idag?
Sök:

Är det dumt att spara i räntefonder idag?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av JBl

ställde för sedan frågan: Är det dumt att spara i räntefonder idag?

Jag har en fondrobot som jag spar för att i en obestämd framtid kanske köpa en lägenhet eller för att kunna täcka större oväntade utgifter. Det är inte en buffert (den har jag i cash) men tänkt att finnas till hands och hänga med inflationen. Allokeringen är 30 Aktier 70 ränta. Räntor är alla möjliga sorters ETFer.

Är det dumt att fortsätta med detta med det låga ränteläget? Är det en klar förlust då räntor kommer att stiga?

Utöver detta har jag också en långsiktig (tänk pension) 100% aktie robot.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja …det är dumt …räntorna kommer inte att stiga inom vår livsålder

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Så vad gör man istället, för att parkera pengarna men skydda mot inflation?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  JBl
 2. Vit pil

  Man köper en lägenhet i stockholms innerstad och hyr ut svart!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ulf Kristersson

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Förslagsvis ett högräntekonto med insättningsgaranti. Du kan jämföra olika alternativ här.

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-11 klockan 10:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂