Är det någon skillnad på Avanza och Nordnet?
Sök:

Är det någon skillnad på Avanza och Nordnet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik S.

Den här artikeln publicerades 2017-04-09 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Är det någon skillnad på Avanza och Nordnet?

Jag har inte hållt på med fonder tidigare. Enda är jag pratade med banken och dem rekommendera deras fonder såklart.

Nu tänkte jag göra detta seriöst och göra en portfölj men frågan är vilken bank man skall öppna isk konto på. Som du nämnt så är de avanza eller nordnet (Shareville).
Frågan är… är de någon skillnad på kostnader imellan dessa?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej, kostnadsmässigt är det ingen skillnad mellan Avanza och Nordnet påstår jag och skulle det vara det så är det högst marginellt.

Jag och de flesta tror jag har konto hos båda. Jag har ”alltid” haft Avanza så jag har majoriteten av mina pengar där samtidigt som jag gillar flera saker hos Nordnet på sistone:

  • Shareville
  • Bättre ränta när man belånar sin portfölj

Sedan tycker jag nog att Avanza:

  • gränssnitt är lite bättre och
  • de har portföljgeneratorn som är ett jättebra verktyg,

men lite överflödigt om man följer instruktionerna här på bloggen när man sätter ihop sin fondportfölj. Dessutom, man kan byta från den ena till den andra om man skulle ångra sig. Jag brukar säga att ett bra kriterium när man väljer är att välja den vars hemsida tilltalar dig mest.

Lycka till med ditt beslut.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-09 klockan 15:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.