Är det rimligt att börsen går upp 100% innan den vänder?
Sök:

Är det rimligt att börsen går upp 100% innan den vänder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesper

ställde för sedan frågan: Är det rimligt att börsen går upp 100% innan den vänder?

Har reflekterat på innehållet i avsnitt #75 och insåg att man nog bör ställa sig följande fråga om man tänkt sig ligga kvar i aktier (antar här att nästa ras kommer att vara på 50%):

”Tror jag att börsen kommer att gå upp med ytterligare minst 100% innan den vänder ner med 50%?”

Om inte bör jag kliva av börsen, eller åtminstone ombalansera ganska ordentligt mot sparkonto etc, eftersom +100% och sedan -50% betyder att man är +/- 0.

Ytterligare +100% skulle väl vara helt off the charts ur ett historiskt perspektiv, framför allt i USA?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om jag har 100 spänn i plånboken och lånar hälften till en kompis har jag bara 50% kvar, men för att inte gå back måste kompisen betala 100% tillbaka. Därför lånar jag aldrig mer än jag har råd att förlora.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Jesper!

Det är absolut en fråga man bör ställa sig då den är väldigt relevant.

Det är väldigt svårt att ha en bra timing på börsen då du inte har en aning när det vänder ned eller vänder upp vid nedgång. Finns många som förespråkar att man ska sitta stilla i båten då du lika gärna kan missa uppgång om man väljer att sälja. Men om du känner att du inte vill riskera dina pengar, då aktieexponering alltid är en risk, så kanske du ska vikta om lite i portföljen till en lite mer defensiv.

Här pratar och skriver Jan lite om just denna fråga: https://rikatillsammans.se/salja-eller-behalla-nar-borsen-gar-ner/

Sedan så har du här en länk om portföljteori av Jan: https://rikatillsammans.se/vilken-portfolj-ar-bast-over-tid/

Hoppas du blir lite klokare!

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-02 klockan 18:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.