Är det värt med räntefonder just nu?
Sök:

Är det värt med räntefonder just nu?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustav

ställde för sedan frågan: Är det värt med räntefonder just nu?

Är det värt att ha räntefonder just nu? Tex 60/40 portföljen. Är det värt att köra 40% räntor eller är det lika bra att köra sparkonto med 0.96% ränta hos Klarna med insättningsgaranti?

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kanske kan svaren i den här tråden kan vara till viss hjälp:

https://rikatillsammans.se/fragor/sparkonto-klarna/

För närvarande verkar det som att man inte får något betalt för den risk man tar med räntefonder jämfört med ett bankkonto. Men slutsatserna bygger på historisk avkastning de senaste åren, och ingen verkar kunna förutsäga framtiden.

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har 1/3 sparkonto, 1/3 stats och bostadsobligation, 1/3 företagsobligation så behöver jag inte oroa mig för om jag har för mycket eller för lite i det ena eller det andra

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kort ränta är sämre än bankkonto.

Lång ränta har sina för och nackdelar och är statistiskt en bättre krockkudde än kortränta även om det finns undantag (ta kraschen 2008 som exempel).

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Instämmer med övriga skribenter, bättre med bankkonto med insättningsgaranti.

Just nu har Marginalen bank t ex 1.60% i ränta om du låser kapitalet i två år.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Marginalen bank kanske försvinner inom 2 år .hög inlåningsränta är förknippat med större risk ,välj en större bank t.ex Länsförsäkringar. Ikano bank . SBAB .eller dom 4 systembanker men deras ränta på sparandet är 0.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Erwin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-20 klockan 19:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.