Är det verkligen logik i att investera allt på en gång jämfört med att dela upp i portioner över tid?
Sök:

Är det verkligen logik i att investera allt på en gång jämfört med att dela upp i portioner över tid?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av pia bak-frederiksen

ställde för sedan frågan: Är det verkligen logik i att investera allt på en gång jämfört med att dela upp i portioner över tid?

Hej, min fråga är investera allt mitt kapital eller dela upp det i portioner? Svaret är investera allt när jag söker i frågor och svar.

Min logik hänger inte med eftersom alla är eniga om ränta på ränta-effekten och då borde det vara otroligt svårt att räta upp på en investering som startar t ex med ett stort minus  efter 1 år. Har precis lyssnat på poddavsnitten om hedgefonder och guld där det betonas hur viktigt det är att ha en jämn kurva i sin avkastning. Hur hänger det ihop?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jan har skrivit ett utförligt inlägg om detta, förhoppningsvis finnas du svaret på din fråga i denna text :)

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Att investera allt på en gång ger i genomsnitt bäst avkastning, eftersom man har kapitalet investerat längre tid.

Att sprida ut köptillfällena handlar om att minska risken för att man köper vid fel tillfälle.

Så, precis som vid många andra frågeställningar när det gäller investeringar, handlar det om att väga genomsnittlig avkastning mot risk.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Sänk din risk genom månatliga insättningar. Som Jan skriver, bland annat i sin senaste blogg: Människan är så funtad att hen grämer sig mer över förluster än gläds över vinster.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-09 klockan 12:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.