Är detta en diversifierad fondplacering?
Sök:

Är detta en diversifierad fondplacering?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Göran

ställde för sedan frågan: Är detta en diversifierad fondplacering?

Jag har fråga angående Swedbanks indexfonder/accessfonder USA, Europa, Sverige och Asien:

Utifrån respektive fonds generella bransch- och geografiska placering, kan man generellt påstå att det är en okej eller till och med bra diversifierad aktiefondportfölj?

(Är medveten om att svaret på frågan är beroende på hur mycket pengar  man har i respektive fond och hur stor skillnaden är mellan dessa på sikt)

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Med dessa fonder så får du en geografisk spridning men du hade även kunnat få det med en globalfond, de har överlag mest USA, sedan Europa etc. En annan sak att ha i åtanke är att det är enbart aktier, talar man om en diversifierad portfölj kan man även inkludera räntor och råvaror till exempel.

För att finna en diversifierad portfölj som passar just din tidshorisont kan detta inlägg vara intressant att kika på.

Mina fondportföljer 2018 | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-16 klockan 10:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.