är detta en rimlig nybörjarportfölj?
Sök:

är detta en rimlig nybörjarportfölj?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Herr C

ställde för sedan frågan: är detta en rimlig nybörjarportfölj?

Jag har satt upp 4-hinkar hos avanza men endast satt in pengar till mellanriskhinken.
är detta rimligt? hade tänkt spara mellan 5-7000kr/mån.

 

mellanriskhinken:

Värdepapper – Andel

AMF Aktiefond Global – 13,69%
SPP Global Plus A – 13,62%
Spiltan Aktiefond Investmentbolag – 11,77%
Handelsbanken Sverige Tema (A1 SEK) – 10,90%
Nordea Obligationsfond icke-utd – 9,16%
SEB Corporate Bond C SEK – Lux – 9,15%
Avanza Auto 6 – 8,96%
Öhman Etisk Emerging Markets A – 7,25%
Nordea 1 – Emerging Stars Equity BP SEK – 6,39%
AMF Aktiefond Europa – 4,57%
Swedbank Robur Europafond – 4,53%

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Kolla in ”Nybörjarportföljen” om du vill ha förslag till en portfölj som passar mellanrisken.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej

Det var många fonder! Behöver du verkligen 2st Europa fonder 2st, Emerging markets och 2st Globala? Det blir mycket pannkaka på pannkaka!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-08 klockan 13:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂