Är detta en stabil 60/40 portfölj?
Sök:

Är detta en stabil 60/40 portfölj?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Simon Berg

ställde för sedan frågan: Är detta en stabil 60/40 portfölj?

Hej alla ekonominördar!

Skulle gärna vilja höra era åsikter om min portfölj.

Avanza Global 40%

Avanza Zero 10%

Avanza Emerging Markets 10%

AMF Räntefond Lång 20%

Spiltan Räntefond Sverige 20%

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Eller kolla in https://www.spiltanfonder.se/fonder/spiltan-enkel

Då får du med räntor!

Kör 40% i den och 60% i Avanza Global!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Det blir ju bara 12% räntefonder då. Ganska långt ifrån 60-40 eller?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    ML

Kommentera

svarade på frågan för sedan

I grunden ser det bra ut men jag har några små synpunkter.

Den klassiska 60/40 portföljen innehåller ju medellånga obligationer (som AMF lång) men inga korta räntor. Kanske skulle man minska ner på korta räntefonden och lägga till lite global exponering, kanske främst statsobligationer eftersom det är svårt att få i Sverige?

Jag skulle bytt ut Avanza Zero mot en bredare Sverigefond.

Jag skulle heller inte valt blandfonden från Spiltan (som ju innehåller 70% aktier och i räntedelen har ganska hög risk pga enbart företagsobligationer och dessutom high yield till ansenlig del)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-16 klockan 13:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂