Är kreditkort BRA för din kreditvärdighet?
Sök:

Är kreditkort BRA för din kreditvärdighet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Vidar

ställde för sedan frågan: Är kreditkort BRA för din kreditvärdighet?

Hej,

Undrar lite angående kreditkort och hurivida det är bra för din kredtivärdighet. Har full förståelse för att det är dåligt med kreditkort iochmed att det tas kreditupplysningen, vilket ses som negativt, samt om man övertrasserar eller har för många så att totalen läggs ihop och blir mer än lönen.

Men som jag uppfattat det fungerar det i USA och andra EU länder(?) att det ses som något positivt att man haft ett kreditkort under en längre period, aldrig övertrasserat och alltid betalat räkningarna. Att det då höjer din kreditvärdighet och ökar chanserna får bolån/ränta osv.

hittar iNGEN information om det här för svensk kreditvärdighet, så tänkte att ni kanske visste. Tack! :)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Svaret är nej.

Frågan har varit uppe förut. Sök på kreditkort i funktionen ovanför och skrolla sedan nedåt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-24 klockan 10:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.