är min egna globalfond bättre?
Sök:

är min egna globalfond bättre?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kalle

ställde för sedan frågan: är min egna globalfond bättre?

hej!

För min tjänstepension måste jag välja Handelsbanken Liv och deras utbud och tar gärna emot tips på hur man sätter ihop en egen globalfond som är bra?

Väljer jag Pension 80 har den 0,35% i avgift men den är väldigt tung på norden.

Väljer jag enbart Handelsbanken Global Index Criteria ligger den på 0,4%. Vad tror ni om följande uppdelning som totalt hamnar på 0,32% ?

Handelsbanken USA Index Criteria
0,2%
50%

Handelsbanken Europa Index Criteria
0,2%
20%

Handelsbanken Emerging Markets Index Criteria
0,6%
20%

Handelsbanken Global Småbolag Index Criteria
0,6%
10%

 

mvh kalle

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tycker det ser bra ut! Du har lite övervikt i tillväxtmarknaderna och undervikt i USA. Men det är verkligen på marginalen så det gör nog ingen större skillnad i slutändan.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Nu har jag inte koll på vilka fonder du har att välja mellan eller hur exakt ovanstående fonder ser ut. Men spontant skulle jag inte krångla till det för 0,08% avgift. Sen är det ju också viktigt att du kollar på totala avgiften för respektive fond så att det inte är något som inte redovisas. Jag vet att exempelvis Avanza redovisar totala avgiften, vilket många andra inte gör lika ”tydligt”. Med andra ord, jag personligen skulle inte krångla till det :)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Oj, jag såg inte att skillnaden i avgift blev så liten! 0,03% till och med. Ja, då är verkligen frågan om det är värt krånglet!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström
 2. Vit pil

  hej!

  ok tack för input, om jag viktar om som nedan hamnar jag på 0,28% procent totalt. tänker att detta kanske även är en bättre bredd än handelsbankens globalfond för 0,4 %

  Handelsbanken USA Index Criteria
  0,20%, 50%

  Handelsbanken Europa Index Criteria
  0,20%, 30%

  Handelsbanken Emerging Markets Index Criteria
  0,60%, 10%

  Handelsbanken Global Småbolag Index Criteria
  0,60%, 10%

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-03 klockan 13:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂