Är nischbanker - tex Resursbank - ett riskabelt sparande i dagsläget?
Sök:

Är nischbanker – tex Resursbank – ett riskabelt sparande i dagsläget?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jörgen

ställde för sedan frågan: Är nischbanker – tex Resursbank – ett riskabelt sparande i dagsläget?

Hej,

jag har förstått i svar till i andra trådar att det verkar flera som har uppfattningen att nischbanker inte är en trygg sparform i dagsläget. Jag har en del av mitt sparande på Resursbank till 0.6% och funderar nu på om jag borde sätta över dem till min ”riktiga” bank istället med 0% ränta.

Bör man vara orolig för att nischbanker ska kollapsa och att det kan hända i en sån omfattning att bankgarantin inte gäller?

Tack på förhand för kloka synpunkter!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vet inte hur säker din ”vanliga” bank är heller om jag ska vara ärlig.

Klarar du inte göra en egen analys så är det bästa rådet att  sprida dina risker. Placera inte mer pengar på samma kreditinstitut än du har råd att förlora.

Ang just resurs bank så kan jag säga att jag har min konsumentkredit hos dom 😁😁😁 så det är bla mig du lånar ut pengar mig. Tackar. Moahaha

(du kommer få tillbaka dina pengar sen kanske)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ok tack!
  Hoppas du använt pengarna klokt. :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jörgen Fhanér

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-24 klockan 07:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.