Är Nordea stratega 30 bra?
Sök:

Är Nordea stratega 30 bra?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Måns

ställde för sedan frågan: Är Nordea stratega 30 bra?

Jag placerade ungefär 80,000 kr i Nordea Stratega 30 för ett halvår sedan och har dålig koll på allt som har med fond/aktie-sparande att göra då jag inte har haft orken att sätta mig in i det.Nu funderar jag dock på hur bra den egentligen är? Gynnar den mig eller blev jag rekommenderad den av banken för att den är bra för dem? Finns det andra fonder som har bättre avkastning generellt sett? Bör jag byta?Jag hade inte tänkt spara i flera år och sätter imellanåt in mer pengar.Tack på förhand.

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Måns.

Nordea Stratega 30 betyder att den har 30% aktier och 70% räntor och den är riktigt bra för banken då dem tjänar på dig 1.61% i avg på dig. Lågriskfond risk 3 och så hög avg. Inget att ha ska jag säga direkt. Vet inte hur gammal är du och sparhorisont. Men det kvittar den är lika dyr som att äga en ferari eller tesla med vanlig arbetar lön. Du kommer få mer komentarer här vad du ska göra. Du har blivit lurad av din bankförsäljare som kallas bankrådgivare. Lycka till.

Mvh. Jack

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Jack

  Tack för svar. Jag har även 30,000 kr i Swedbank Robur All. Komplett. Vet du nånting om den? Kan ett alternativ vara att sätta över alla pengar i den eller är den lika usel?

  Jag är 25 och studerar. Sätter över pengar från jobb lite då och då i fonden på Nordea när jag har råd. Planerar inte att röra pengarna på minst 5 år.

  Mvh Måns

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Måns

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kort och gott, lurad så inåt helvete.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Måns!

Tyvärr en dålig fond, dags att byta och gå vidare!

Kolla in Globala Barnportföljen, en bra och billig portfölj för långsiktigt sparande!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-15 klockan 18:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.