Är P2P en etiskt investering?
Sök:

Är P2P en etiskt investering?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan B

ställde för sedan frågan: Är P2P en etiskt investering?

Jag gillar upplägget på P2P och att man kan frångå bankerna men har börjat fundera på hur etiskt är det igentligen?

De som lånar från företag som finansieras via P2P är oftast mindre bemedlade och utsatta människor som nekats lån från banken.

Man kan argumentera för att man ger dem en möjlighet som dem annars inte skulle ha. Men oftast är dessa lån väldigt dyra ”predatory lending”.

Om P2P inte fanns skulle det dyka upp bättre alternativ för de som inte kan få banklån?

Jan paratar om etiskt och hållbart sparande, kan man räkna P2P till den katogerin?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vi tar upp det här lite i nästa veckas avsnitt. Jag har svårt att kategorisera det som något bra av just de anledningarna – även om det som en investering har många fördelar. Däremot har jag inga problem med t.ex. Savelend som erbjuder factoring och fakturaköp till företag. Det tycker jag är helt okej.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-12 klockan 10:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.