Argument för att inte löneväxla allt ovanför brytgräns?
Sök:

Argument för att inte löneväxla allt ovanför brytgräns?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

ställde för sedan frågan: Argument för att inte löneväxla allt ovanför brytgräns?

Tjena!
Förutsatt att jag inte tänkt pensionera mig tidigare än 55 och att jag klarar mig på lönen i övrigt, finns det någon anledning att inte löneväxla allt jag tjänar över brytgräns(43309sek/mån 2019) till mitt tjänstepensionskonto istället för att skatta ut det mot 50% och investera i mitt ISK?

*Tjänstepension hos Avanza utan krusiduller via företaget. De flesta fonderna runt 0,20 i avgift.
Bruttoinkomst på 46000, 51000 inom 2 år sen räknar jag med stabilisering. Har täckning för allt kring allmän pension, SGI etc på 43,3k.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om målet är att betala så lite skatt som möjligt så bör man väl skatteväxlingar efter 42066kr inkomstår 2019, marginalskatten, maximal pensionsavsättning den summa du angav.

Nackdelar är ju att du får lägre lön som du kanske behöver om du skall få lån på dyrt hus t.ex.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-16 klockan 10:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.