Aros Kapital/Collector Bank som fasträntekonto?
Sök:

Aros Kapital/Collector Bank som fasträntekonto?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Aros Kapital/Collector Bank som fasträntekonto?

tidigare i år kom det ju negativa rubriker om att Collector var illa ute. Har inte sett ngt uppdatering om lägesstatus. Är det lugnt att ha sitt sparande där? Vet att de har insättningsgaranti och att Avanza har sparkonton i samarbete med banken.

och Aros Kapital har jag noll koll på mer än att visst googlande flaggat för att de håller på med bluffakturor men de har ju väldigt bra betyg på trustpilot. Ngn med erfarenheter eller uppfattning?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Johan,

Just Aros har jag dålig koll på, men Collector ser jag inga större risker med att ha sin pengar hos, som du säger har dom insättningsgaranti och deras ”kris” som dom hade har dom delvis löst med en stor nyemission på 1 miljard kronor, så deras kassa är fylld igen så att dom kan hålla uppe de krav som finns från FI.

Däremot är det upp till bevis för Collector att visa vad dom kan, dom har iaf börjat bra med att försöka ”renodla” verksamheten genom avyttring av lite projekt, så jag själv är positiv till att dom kan vända detta.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-11 klockan 12:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.