arv av näringsfastighet
Sök:

arv av näringsfastighet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tobias

ställde för sedan frågan: arv av näringsfastighet

Jag och min bror kommer ärva en liten näringsfastighet vilket är bästa sättet att äga denna?

 

är novis på detta så jag vet inte

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Är det en jordbruksfastighet är det bara att fortsätta att äga den privat.

Är det en annan typ av fastighet som ger liten avkastning är det oftast tveksamt att överföra densamma till ett aktiebolag. Speciellt om ni ligger under brytpunkten för statlig skatt, vilket är cirka 500 000 kr per år.

Kontakta den som gjort bokföring och deklaration för den avlidne ägaren. Ni får säkert rättbesked av hen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-02 klockan 23:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂