Arv på 150 000kr - Ska jag sätta in allt på en gång eller vänta?
Sök:

Arv på 150 000kr – Ska jag sätta in allt på en gång eller vänta?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Felix Westphal

ställde för sedan frågan: Arv på 150 000kr – Ska jag sätta in allt på en gång eller vänta?

Hej Jan

Jag är 25 år, och har sedan lite drygt 6 månader ett fondsparande på 400 000kr hos Avanza som är byggd på nybörjarportföljen.

Jag har en ganska lång tidshorisont i vart fall 10 år, men säkert längre för mitt sparande och jag har ett separat målsparande, så portföljen ska bara användas långsiktigt.

Jag kommer snart få ett arv på ca 150 000kr. Skulle du rekommendera att jag sätter in allt på en gång i min portfölj eller kan det vara en ide att vänta?

Jag har hört från flera att det är bra att ha lite extra pengar på lager, för att kunna lägga in om marknaden skulle få en plötslig oväntad nergång. Hur ser du på det?

Mvh

Felix Westphal

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jan har skrivit ett blogginlägg om just detta, vad som egentligen är mest gynnsamt. Överlag är det svårt att försöka timea marknaden vid precis rätt tillfälle (nedgång) etc. Utifrån inlägget jag länkar kommer man i stora drag fram till detta: Det är oftast mest gynnsamt att sätta in en större klumpsumma men det kan kännas lättare psykologiskt att sprida ut det över en period. Tipsar om att du läser inlägget och bildar din egen åsikt!

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

Vänligen

Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tusen tack för bra svar Elin! :)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Felix Westphal

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-30 klockan 19:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.