Arv
Sök:

Arv

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pata

ställde för sedan frågan: Arv

Hej,

Om man just fått ett arv på 150papp och egentligen inte har nån användning just nu av dem, hur bör man placera dem ist för på bankkontot?

Har egentligen inga preferenser. Kanske behöver dem om 2 år eller 30 år.

Tack för tips 😁

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det beror helt och hållet på hur din ekonomi ser ut i övrigt.

Det är att rekommendera att du alltid har pengar undanstoppade ifall något skulle hända dig (ofrivilligt arbetslös, diskmaskin som går sönder mm).

Rekommenderar att du ser på avsnitten om att komma igång med sitt sparande och fyrahinkarsprincipen.

https://www.youtube.com/watch?v=OToyy9tuwsg

https://www.youtube.com/watch?v=EfHZd58cS_s

Om man generaliserar så ”bör” en genomsnittsperson kanske ha 40-60-tusen som inte påverkars nämnvärt av börsen och sedan ta större och större risker med pengar över det. Men exakt hur det ser ut för dig kan bara du svara på.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-19 klockan 10:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.