Ärvda aktier
Sök:

Ärvda aktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Ärvda aktier

Hej,Jag har sedan många år tillbaka ärvt en större aktieportfölj, som idag värderas till 500.000:-. Då jag planerar att behålla dessa vore det väl lämpligaste att flytta dessa från min nuvarande bank(Swedbank) till ett ISK-konto hos typ Avanza?Oavsett när jag säljer och vilket konto jag har dessa på så kommer jag att få betala 25% i schablon, och då är det väl bättre att ha dessa på ett ISK-konto? Då slipper jag skatt på utdelningar och betalar istället en årsavgift på värdet

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anders!

Här kan du läsa om hur dessa aktier ska beskattas efter försäljning, om det inte är så att du vet inköpspriset.

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2013/02/19/jag-har-salt-arvda-aktier-hur-raknar-jag-ut-vinsten.html

Skulle absolut vara bättre att ha dessa på ett ISK om du tänker långsiktigt sparande.
I detta fallet skulle jag rekommendera dig att sälja av och flytta till ett ISK.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Om Anders säljer sina aktier värda 500.000kr får han skatta 120.000kr. Sen flyttar han in dem på ett ISK, där han kan köpa nya aktier för 380.000kr och där han fortsättningsvis betalar en årsavgift. Var går brytpunkten för att det ska löna sig att flytta?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Fred

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-24 klockan 14:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.