Ärvda pengar!
Sök:

Ärvda pengar!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ann & Maria

ställde för sedan frågan: Ärvda pengar!

Hej!Vår älskade pappa dog i februari.Vi är två systrar som ska dela på pappas sparade pengar som var ett ISK konto som före coronaepedemin var värd ca 2,5 milj. Vi vet ju att det har gått ner en hel del och vår fråga är: Ska vi låta det stå kvar och hoppas på att det går upp igen eller ska man dela upp det som finns kvar och sätta det var??

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Beklagar det tråkiga!

Mitt tips är att plocka ut dom dela upp dom och återinvestera dom i aktier. Just för att det är enklare för er båda, om någon skulle få för sig att plocka ut dom i framtiden. Ni kan gott ta ut summan i 4 delar så missar ni inte någon upp gång. Pengarna kommer att växa lika mycket även om ni delar på summan och sätter in den på 2 separata ställen.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag får så klart också beklaga det inträffade.

Om jag förstår det rätt så finns pengarna alltjämt på ett ISK, och då bör ni väl dela upp det till varsitt konto.

Om ni sedan ska ändra på innehållet beror dels på vad det innehåller; aktier, fonder? Vilka? Dels på vilken risknivå som är rätt för er. Det kanske redan är investerat på ett bra sätt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-25 klockan 17:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.