Arvsrätt
Sök:

Arvsrätt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin Åhlander

ställde för sedan frågan: Arvsrätt

Hej. När man sparar till ett omyndigt barn sägs det ofta att en bra lösning är att välja en kapitalförsäkring (KF) istället för ISK, eftersom KF kan ärvas av barnet om jag skulle dö innan jag har hunnit ge pengarna till barnet. Men hur går jag tillväga rent praktiskt när jag sätter barnet som förmånstagare av min KF? Måste jag skriva det i mitt testamente eller går det att ange i samband med att jag startar KF:en?

Med vänlig hälsning, Martin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det finns alltid ett förordnande med förmånstagare på en kapitalförsäkring eftersom det i grunden är en livförsäkring. Kontakta det institut där du har kapitalförsäkringen så kan de guida dig vidare. Du behöver fylla i en blankett  för att ändra det.

Standardförordnandet brukar vara förmånstagare ”Make/maka/registrerad partner/sambo eller, om sådana saknas, barn eller om sådana saknas, arvingar.” eller dylik formulering.

Om du har kapitalförsäkringen på Avanza går du in på det kontot och klickar på Detaljer, längst ned på sidan står det om förmånstagare och hur man kan ändra detta.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.