Arvsrätt
Sök:

Arvsrätt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin Åhlander

ställde för sedan frågan: Arvsrätt

Hej. När man sparar till ett omyndigt barn sägs det ofta att en bra lösning är att välja en kapitalförsäkring (KF) istället för ISK, eftersom KF kan ärvas av barnet om jag skulle dö innan jag har hunnit ge pengarna till barnet. Men hur går jag tillväga rent praktiskt när jag sätter barnet som förmånstagare av min KF? Måste jag skriva det i mitt testamente eller går det att ange i samband med att jag startar KF:en?

Med vänlig hälsning, Martin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det finns alltid ett förordnande med förmånstagare på en kapitalförsäkring eftersom det i grunden är en livförsäkring. Kontakta det institut där du har kapitalförsäkringen så kan de guida dig vidare. Du behöver fylla i en blankett  för att ändra det.

Standardförordnandet brukar vara förmånstagare ”Make/maka/registrerad partner/sambo eller, om sådana saknas, barn eller om sådana saknas, arvingar.” eller dylik formulering.

Om du har kapitalförsäkringen på Avanza går du in på det kontot och klickar på Detaljer, längst ned på sidan står det om förmånstagare och hur man kan ändra detta.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-30 klockan 10:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂