Arvsvinst försvinner vid flytt från pensionsförsäkring
Sök:

Arvsvinst försvinner vid flytt från pensionsförsäkring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristofer

ställde för sedan frågan: Arvsvinst försvinner vid flytt från pensionsförsäkring

Jag tänkte öppna en privat pensionsförsäkring hos Avanza (för att flytta över en gammal individuell tjänstepension) och läste följande i deras villkor:

Flytt av Pensionsförsäkring från Avanza Pension

Vid flytt av pensionsförsäkringar utan återbetalningsskydd kommer försäkringskapitalet att minskas med den av Avanza Pension tilldelade arvsvinsten.

Är det inte konstigt att förlora sin arvsvinst om man senare vill flytta från Avanza? Under tiden man har haft sin pensionsförsäkring hos Avanza har man ju tagit en risk att efterlevande inte får ta del av eventuell utbetalad tjänstepension om man avsäger sig återbetalningsskydd. Vet ni hur andra bolag gör?

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-24 klockan 20:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.