Åsikter och svar på frågor om min sparplan 2019
Sök:

Åsikter och svar på frågor om min sparplan 2019

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pelle condrup

ställde för sedan frågan: Åsikter och svar på frågor om min sparplan 2019

Hej Jan.

Jag har nu läst din artikeln ”Bästa fonderna 2019. Tips på bra fonder, indexfonder och ETF:er”. Några av fonderna och indexfonderna hade jag redan i min portfölj som glädje mig! Men är tanken att man ska välja flera fonder/indexfonder från samma kategori eller bara en av dem?

Menar om jag tittar på tex ”de bästa globala fonderna” så finns där 8 stycken indexfonder om jag inte har fel för mig?

Är det då rimligt att välja alla dessa eller bara en av dem, eller välja ute några?

Samt att du skriver flera fonder under samma fond om vi tar tex öhman global hållbar A så har du en text under fonden där du skriver ”bra allternativ”: Coeli Global Selektiv, Lancelot Camelot B, och Spiltan Global Investmentbolag.

Samma fråga med dem, är det rimligt att välja alla dessa inklusive öhman fonden eller du menar att antingen väljer man öhman eller tex spiltan global investmenbolag?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Det räcker med en fond per kategori. Alternativen nämns ifall din bank har ett annorlunda eller begränsat fondutbud…

T ex de som har Avanza kan med fördel välja Avanza Global. De som har Nordnet har (väl?) tillgång på fler ETFer… Sen, de som sitter med ”storbanker” har ofta betydligt smalare utbud. Men alla kan hitta rätt.

MVH Kalle

ps. Om du skummar igenom kommentarer och andra frågor/svar så ser du att många förspråkar de förenklade portföljerna även för större belopp. Helt rätt enligt mig… Krångla inte till det.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-26 klockan 06:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.