Åsikter om mina första investeringar!
Sök:

Åsikter om mina första investeringar!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joel

ställde för sedan frågan: Åsikter om mina första investeringar!

Hej! 
Jag vill börja med att önska dig/er ett gott nytt år, och hoppas att erat 2018 blir riktigt bra. Jag skulle gärna vilja höra dina/era åsikter om mina 3 första investeringar jag har gjort på mitt ISK-konto på Avanza. Jag skulle gärna vilja ha 10% avkastning per år, tror ni det är möjligt 2018? Jag vet att dessa är ganska högriskiga, men dom har gått väldigt bra historiskt sett till tidigare år, och man lever bara en gång så jag tänker det är värt att gambla lite, och jag kan leva med ifall jag går back dessa pengar, så för mig är det inget problem ur en ekonomisk vinkel, utan jag ser detta som en kul grej att följa. 

100k i Spiltan Aktiefond investmentbolag
50k Aktiefond Stabil
50k Norron Active R
Mvh

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är ju vanskligt att ge råd då man nästan alltid gör det från sina egna preferenser såsom:

  • Risktolerans
  • Tidshorisont
  • Erfarenhet
  • Emotionellt mål
  • osv.

Jag skulle som sagt inte investera mina pengar på det sättet då jag upplever risken som väldigt hög och jag personligen tror inte på aktiv förvaltning. Jag är ju en väldigt försiktig general så jag placerar mina pengar – och kommer således även rekommendera andra – att vara försiktiga och placera enligt principerna för mina portföljer.

Det som jag framförallt skulle invända mot är att det extremt stor exponering mot Sverige som anses vara ett högrisk-marknad globalt sett. Men som sagt, du pratar med någon som inte gillar att riskera sina pengar.

Lycka till med ditt beslut och ditt sparande!

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-01 klockan 18:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂