Återbesök med Opti?
Sök:

Återbesök med Opti?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robin Jonsson

ställde för sedan frågan: Återbesök med Opti?

hej!

Jag har precis börjat lyssna på er grymma podd!

Jag lyssnar från början och hörde om Opti och kollade upp dem. Jag blev så sugen på att styra upp vårt sparande efter att jag lyssnade på er podd!

Det vore toppen att höra er prata lite om deras nuvarande upplägg, nu förvaltar de ju även ens portfölj för en avgift. Vad tycker ni om det? vore nyttigt att höra det.

Och, vad tycker ni om att ha sin buffert i en korträntefond om en har en för övrigt stabil och lugn ekonomi?

tack!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Buffert ska ligga på räntebärande sparkonto, punkt! Jag använder SBAB.

I övrigt kan jag inte ge dig svar angående Opti. Vill du ha automatisk hantering av ditt sparande med ombalansering och allt så använd Lysa. Bäst enligt Jan som även spara där själv. Max avgift är väl 0,39% har jag för mig…

/Fredrik

svarade på frågan för sedan

Hej Robin!

Kan inte mycket om Opti, men verkar vara likt Lysa som många andra förespråkar.
Här har du en artikel om Lysa som Jan har gjort: https://rikatillsammans.se/lysa/

Angående buffert så är det frågan vad du har för ekonomisk situation och vilken horisont bufferten är på.
En buffert som du dagligen skulle kunna behöva bör ligga på ett räntesparkonto, sedan en buffert som du kanske ska använda om 1 år skulle du kunna ha i räntefonder. I en räntefond an du däremot inte räkna med avkastning, du kan tyvärr gå minus på dessa också. Därför förespråkas räntesparkonto.

Kul att du har hittat hit till RikaTillsammans!


Den här artikeln publicerades 2018-08-13 klockan 20:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.