Återinvestera i ränta-på-raänta kalkylen
Sök:

Återinvestera i ränta-på-raänta kalkylen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rickie Kåveby

ställde för sedan frågan: Återinvestera i ränta-på-raänta kalkylen

Hejsan!Har med stort intresse laborerat med ränta-på-ränta kalkylen för excel (fast kör i Apple Numbers).En sak som är oklar tycker jag är om och i så fall hur ofta jag ska ta hem vinst och återinvestera.Samtidigt så läser jag ju att du rekommenderar ett fondinnehav som man bara behöver titta till nån gång om året.Vore bra om du kunde klargöra lite kring detta.Med vänlig hälsning,Rickie Kåveby

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Gör som Jan säger.

Du får ju inte mer pengar bara för att du säljer en fond och sedan köper tillbaka den! Använder du inte ISK så drabbas du ju dessutom av en resvinstskatt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jan brukar säga att man bör ombalansera 1 gång per år. Det är då man tekniskt sätt ”plockar hem vinsten och återinvesterar”. Kör du med aktier så kan du göra det varje månad med endast köp. Dvs sparar du 10000kr i månaden så fördelar du dessa 10000kr på aktierna du har i din portfölj så du når så nära den balans du är ute efter. Jag kör 6 olika investmentföretag och har fördelat det jämnt. Sen har jag gjort en excelsnurra där jag har mitt innehav och (automatiskt) hämtar värden från google finance. Sedan fyller jag i hur mycket jag tänker köpa aktier för. Därefter får jag ett förslag om hur många aktier jag ska köpa av varje, och balansen efteråt. Dessa värden kan jag justera för att få en ”bättre” balans :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  (en annan) Erik
 2. Vit pil

  Nyfiken fråga som du givetvis inte behöver svara på om du inte vill. Vad har du för investmentbolag? Skall din metod fungera väl och slå marknaden är det helt avgörande att det blir rätt från början.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-24 klockan 18:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.