Att blanka räntepapper.
Sök:

Att blanka räntepapper.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin Beck

ställde för sedan frågan: Att blanka räntepapper.

Hej Jan!

Vet du om det finns något instrument för att ”blanka” räntepapper? Kanske någon fond?

Martin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Blankning är väldigt spekulativt, eftersom en aktie både kan gå upp eller ner 10 procent eller mer på en enda dag.

Räntemarknaden är betydligt lugnare. Det kan ta åratal innan en bostadsobligation rör sig en procent. Incitamentet för att blanka räntepapper är därför betydligt mindre.

Det finns troligen någon hedgefond som sysslar med detta, men rådet till en småsparare är: Låt bli.

Läs gärna det inlägg om räntefonder som Jan skrev för ett tag sedan. I sanningens namn kunde jag det mesta, men det finns guldkorn att hämta för alla i artikeln.

 

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-30 klockan 15:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.