Att ha en aktiedepå i USA på lång sikt?
Sök:

Att ha en aktiedepå i USA på lång sikt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Torbjörn

ställde för sedan frågan: Att ha en aktiedepå i USA på lång sikt?

Hejsan,

Tack för ett otroligt informativ och givande rikatillsammans-blogg!

Jag har en bunt aktier i ett amerikanskt bolag som jag fått köpa genom att delta i Employee Stock Purchase Plan – ESPP. För närvarande finns de på ett konto i mitt namn hos Charles Schwab (amerikansk nätmäklare). Jag har funderingar på hur jag ska göra med detta konto, nu när jag nyligen lämnat företaget. En idé är att återinvestera utdelningen i tex Vanguard EFTer, nu när det verkar bli svårt att göra från Sverige. Den andra idén är att flytta allt till mitt Avanza-konto och avveckla Charles Schwab-kontot. Jag får ju inte in aktierna i en ISK, så det blir kvar i en vanlig aktiedepå.

Har du/någon erfarenhet och råd om detta?

Vänligaste hälsningar

/Torbjörn

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

(Edit: Jag menade KF, inte ISK … eftersom det är ett amerikanskt bolag)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tyvärr har jag ingen erfarenhet av det. Men jag skulle nog personligen hålla på det kontot, särskilt nu när vi i Europa inte kommer åt alla börshandlade fonder och det generellt är svårt med depåer/konton utomlands.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-10 klockan 13:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.