att våga chansa
Sök:

att våga chansa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: att våga chansa

Hej!

Jag lägger nu 600 kronor sammanlagt varje månad på två olika investeringssparkonton (sparhorisont på 4,5 år och ett annat på 10+ år), dock skulle jag kunna investera mycket mer men allting kring fonderna skrämmer mig. Samtidigt som jag vill få ut så mycket som möjligt när jag väl tar ut pengarna. Ska jag bara våga chansa?

4,5 år: LF global index nära 250 kr & Spiltan räntefond Sverige 250 kr

10+ år: LF global index nära 100 kr

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det handlar inte om att chansa, utan om att läsa på och investera. Faktum är att pengar du inte investerar och som ligger på ett konto med 0% ränta förlorar du GARANTERAT på i nuläget eftersom inflationen äter upp den. Ca 2% ligger inflationen på, så 100 kronor på kontot idag kommer motsvara 98 kronor nästa år om de inte växer. Obehagligt, tycker jag.

Du ska inte investera mer än du har råd med, så utan att veta hur din ekonomi ser ut är det svårt att säga om du ska lägga mer än 600kr. Om du har en buffert så du klarar oförutsedda avgifter så finns det goda möjligheter att investera. Rekommenderar detta inlägg för att bygga upp sin ekonomi: https://rikatillsammans.se/fyra-hinkar-strategin/

Att våga tycker jag du ska göra, men se det inte som att chansa :)

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-22 klockan 15:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.