Attefallshus - hur mycket höjs värdet på tomten?
Sök:

Attefallshus – hur mycket höjs värdet på tomten?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christer

ställde för sedan frågan: Attefallshus – hur mycket höjs värdet på tomten?

Kan bygga Attefallshus och ta ut hyra på 10900kr/månad. Värdet på tomt inklusive villa idag är ca 6 000 000kr. Hur mycket höjer Attefallshuset värdet?

Attefallshuset har permanent/året om standard. Och är på 30kvm. Kostar 750 000kr att få helt färdigt.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är ju ingen exakt vetenskap, men tänker ungefär kostnaden för attefallshuset – slitage allteftersom det används. Och det är ju inte tomtvärdet som ändras, den har ju fortfarande samma egenskaper med läge och storlek etc. Någon som köper tomten utan attefallshuset kan ju sätta upp ett själv för 750k, så värdeökningen måste ligga under det.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det går inte att veta i förväg om ni skulle få mer för en fastighet om ni bygger ett attefallshus på den, det beror helt på om de som är intresserade av att köpa huset ser det som en tillgång. Det är möjligt att en köpare bara skulle se attefallshuset som en belastning och faktiskt betala mer om det inte fanns.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Håller med, värdet på själva attefallshuset är väl att se som ett maxtak för hur mycket mer någon skulle betala för hela fastigheten, dvs tomt+byggnader.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Kalle

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-07 klockan 05:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.