Autogiro på kreditkort
Sök:

Autogiro på kreditkort

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Håkan

ställde för sedan frågan: Autogiro på kreditkort

Hej.

Vi har ett ICA kreditkort som vi använder mycket till de gemensamma inköpen i familjen. Vi har en kreditgräns på 20000 där.

Det funkar bra för oss men vi har också kopplat diverse autogiro till det kortet. T.ex Spotify, Netflix och sånt.

Detta fungerar som en månatligt internetköp snarare än ett autogiro som jag förstår det, för jag är tvungen att ha kortet öppet för internetköp för att dom ska kunna dra pengar.

Två frågor:

Är det större risk att ha autogiro kopplat till ett kreditkort än ett bankkonto? Kan Spotify/Netflix dra all krediten?

Är det osäkert att ha kortet öppet för internetköp? Finns det annat sätt att komma runt detta så att det blir säkrare?

 

Tacksam för svar

Håkan

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har samma fråga. Det är definitivt en risk att ligga öppen för internetköp enligt min egen erfarenhet.

Jag har ett kreditkort som jag gör internetköp med men jag öppnar det några minuter medan jag genomför internetköpet och stänger det sedan omedelbart för internetköp.

Det är dock inte möjligt att använda min metod tex för Spotify, Youtube och säkert många andra, som kräver ett öppet kort.

Finns det någon metod, något kort som löser problemet?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om man kör Revolut kan man ha ett virtuellt extrakort med spenderingsgräns. Då kan man sätta den på en lägre summa så att alla ens abonnemang kan dras men inte mer än så.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-26 klockan 21:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.