Automatiskt dra 10% av lönen
Sök:

Automatiskt dra 10% av lönen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

ställde för sedan frågan: Automatiskt dra 10% av lönen

Tjena!

Jag lyssnade på ett avsnitt där du pratar om att spara 10% av netto-lönen direkt när man fått pengarna. Tycker det låter väldigt trevligt och skulle vilja göra det – men är det inte jobbigt med handpåläggningen som krävs?

Lönen kan variera och dagen den sätts in på kontot kan också variera. Tänk vad trevligt om tjänster som t.ex. lysa hade kunnat tillhandahålla ett lönekonto som man kunde ge till sin arbetsgivare och vid varje insättning på det kontot tog lysa (t.ex.) 10% och satte in på ett utvalt konto. Resterande 90% går till ditt eget lönekonto hos din bank.

/David

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Låter som en lösning på ett obefintligt problem. Det är väl inte jobbigare än att betala en räkning, dvs tar max en minut per månad att ordna. Alternativt sätter du upp en automatisk dragning baserat på den maxlön du brukar få, och sätter den till det datum då du senast brukar få lönen. Behöver inte vara krångligare än så.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag tycker iofs räkningar är jobbiga att betala, därav autogiro etc. Klart man kan sätta upp automatiskt men då anpassas det ej om man får väldigt låg lön, t.ex. om man är föräldraledig eller dylikt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  everlof
 2. Vit pil

  Känner lite som Björn att det är en lösning på ett obefintligt problem, speciellt då just 10% inte är ett magiskt nummer utan en ungefärlig siffra och måttstock på hur ett rimligt sparande kan se ut.
  Så blir det 10% en månad eller 15% en månad spelar ingen roll för själv sparandet i sig, däremot så får man kanske fundera på att lägga sparandet på en nivå att man klarar av det utan att behöva svälta sig.

  Det ska vara lätt att spara, mitt tips är då att sätt en fast summa som dras varje månad till kontot och sätt upp ett månadssparande där efter. Om du vet att en mindre lön är påväg in och att du behöver pengarna själv så kan du lätt sänka sparandet på t.ex Avanza väldigt enkelt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Sätt upp en stående överföring som dras dan efter lönedagen som är 10% av din genomsnittliga lön och lämna lite marginal på kontot för månader då lönen är lägre. Alternativt så sätter du upp en tidsbestämd överföring med ett lägre belopp under tiden du är föräldraledig.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-18 klockan 21:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.