Automatiskt sparande vid rörlig inkomst
Sök:

Automatiskt sparande vid rörlig inkomst

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

ställde för sedan frågan: Automatiskt sparande vid rörlig inkomst

Hej,

Om en har rörlig inkomst, hur hade ni gjort ert sparande automatiskt?

Som jag gör nu så räknar jag ut och flyttar deltat mellan inkomster och minimiutgifter (alltid 16k). Det är dock en manuell hantering jag inte är förtjust i. Men om jag ska automatisera så behöver jag bestämma en summa som är lägre än om jag alltid tog mitt delta.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag hade haft en automatisk överföring satt efter minimiinkomsten. Sedan skulle jag komplettera med en manuell överföring en gång i månaden. Så har jag det redan nu, trots att jag har fast lön, eftersom jag har olika mycket utgifter varje månad.

Se det som en ombalansering från lönekontot till sparkontot. Bestäm hur mycket du ska ha på lönekontot en viss dag i månaden och flytta bort resten.

Det blir inte automatiskt men ändå en rätt så ren lösning. Det tydliggör också konceptet att ”allt du inte gör av med är pengar du kan spara”. För mig är det en stark drivkraft för att säga nej till utgifter.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag gör ungefär det Emil säger ovan. Men för att hans lösning ska fungera väl krävs det att man ska spara i endast ett fåtal fonder eller med en tjänst som lysa/opti. Om man inte gör det så blir det rätt bökigt.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Henrik L

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-03 klockan 12:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.