Avanza Auto?
Sök:

Avanza Auto?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sexton

ställde för sedan frågan: Avanza Auto?

Hej. Jag är 16 år och vill börja investera i fonder. Jag har ett konto på Avanza och kan spara ungefär 400kr i månaden. Har en sparhoriston på 8+ år.

Undrar därför, vad ska jag investera i? Är Avanza Auto ett alternativ?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle rekommendera att kolla på t.ex. Nybörjarportföljen eller Globala barnportföljen. Men precis som Fredrik skriver så bör basen vara breda billiga globala indexfonder.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Avanza Auto 6, SPP Aktiefond Global, LF Global indexnära eller Robur Access Global (samma index som LF Global) är fyra bra kandidater.

Jag sparar själv så mycket som möjligt i SPP Aktiefond global A.

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Vad finns det för motsvarighet till dessa hos SEB? :-(

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Anna

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-21 klockan 11:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.