Avanza auto, OK alternativ?
Sök:

Avanza auto, OK alternativ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Avanza auto, OK alternativ?

Hej!

Håller på att starta upp ett sparande och vill inte behöva lägga tid på ombalansering mm.Har redan mina pengar på Avanza och vill inte flytta dom därifrån.

Är Avansa Auto en OK lösning då om jag t.ex vill bygga upp tre olika \”hinkar\”? Tycker det är smidigt att slippa ballansera om utan att det görs automatiskt.

T.ex. Avansa auto 1 till bufferthinken, Avanza auto 3 till mellanrisk och Avansa auto 5 eller 6 till passiva.

Vet att det finns andra fondrobotar och andra sätt att göra det mer optimalt på, men vill nu vara kvar på Avanza och undrar om detta ändå är en OK lösning?  Finns några nackdelar med Avanzas olika Auto alternativ?

mvhMartin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Finns inte så mycket mer att säga än att det du säger stämmer. Avanza Auto är helt OK, men inte mer än så. Går att göra billigare själv eller genom annan fondrobot. Samt att Avanza Auto är lite av en ”fusk”-robot. Det är ju egentligen bara ett gäng olika blandfonder, ingen individuell rebalansering eller liknande. Du kan köpa dessa genom att bara söker efter dom på fondtorget om du vill.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-16 klockan 10:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.