Avanza Emergin Markets eller Swedbank Robur Access Asien för pensionen?
Sök:

Avanza Emergin Markets eller Swedbank Robur Access Asien för pensionen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karl

ställde för sedan frågan: Avanza Emergin Markets eller Swedbank Robur Access Asien för pensionen?

Hej,

 

Jag har ett pensionssparande på ca 1000kr i månaden (är idag 25). För tillfället köper jag 90% Avanza Global indexfond och 10% Swedbank Robur Access Asien. Såg nyligen att Avanza lanserat en fond som liknar Swedbanks men till en lägre avgift, Avanza Emergin markets. Är det en bra fond som jag bör byta till istället? Avgifterna känns ju extra viktiga när horisonten är såpass lång.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej. Skillnaden mellan dessa att Avanzas fond är en tillväxtmarknad innehållandes Asien +Brasilien , Mexico ,Ryssland m.m. Swedbanks fond är en renodlad Asien fond vad jag vet.

Vill du ”bara” ha exponering mot Asien så fortsätt med Swedbank. Vill du ha bredare exponering mot även andra tillväxtmarknader än Asien så byt till Avanzas fond:)

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Access Asien innehar stora och medelstora bolag i Asien,
  Avanza Emerging Markets = utvecklingsländer (70% Asien inkl. Kina).

  De är bra fonder, svårt att säga vilken som är bättre. Om man har svårt att välja är det lika bra att ha de bägge.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-01 klockan 11:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.