"Avanza Emerging Markets – Tillväxtmarknader till ett oslagbart pris"
Sök:

”Avanza Emerging Markets – Tillväxtmarknader till ett oslagbart pris”

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Filip

ställde för sedan frågan: ”Avanza Emerging Markets – Tillväxtmarknader till ett oslagbart pris”

 1. Jag har precis börjat investera i fonder igen och har investerat i nybörjarportföjen med 4 fonder + guld då mitt startkapital är rätt lågt. Nu såg jag att Avanza har släppt fonden ”emerging markets” och min fråga är om detta är något jag bör komplettera med, och i så fall med hur många procent?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Emerging markets kan du lägga på en allokering kring 5% av totala portföljvärdet.

Tack för fondtips, kommer nog byta min nuvarande EM fond mot denna.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Filip!

Om du kör Nybörjarportföljen och den rekommenderade versionen, så har du en fond där som heter Swedbank Robur Access Asien, den skulle du t.ex kunna byta ut till Avanza Emerging Markets.
Följer nästan samma index men till ett billigare pris med en större riskspridning.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hur skiljer sig Avanza emergin markets mot Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära och Swedbank Robur Access Asien? Både dessa har jag med i Nybörjarportföljen rekommenderad, nu bytte jag Swedbank Robur Acces Asien till Avanza Emergin Markets som du föreslog.

  Tack på förhand.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Mats

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-29 klockan 13:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.