Avanza Global
Sök:

Avanza Global

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl Karlin

ställde för sedan frågan: Avanza Global

Jag har precis startat upp ett långsiktigt fondsparande (+20år) hos Avanza enligt den globala barnportföljen. Nu läste jag att Avanza lanserar Avanza Global med mycket låg avgift. Jämförde Länsförsäkringar Global Indexnära och Avanza Global vilka verkar påminna mycket om varann. Har du några åsikter om innehållet i Avanzas fond? Kan det vara läge att byta ut Länsförsäkringar mot den istället?

 

Mvh Carl

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Jag har valt att slå ihop alla frågorna om Avanza Global i den här frågan istället. Då får vi alla svar i samma tråd:

Vad tänker ni kring den nya Avanza Global-fonden?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Denna länken fungerar inte för mig.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Isak

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

 

Jag såg samma nyhet idag.

Ser ju bra ut. Den matar pengarna till Amundi index MSCI World som är den bakomliggande global fonden. Brett index med runt 1500 aktier.

Mitt enda frågetecken är kring att Avanza kan hålla upp till 15% av pengarna för utbetalningar. Kanske det då gör att man inte riktigt får samma tillväxt?

Om 0-15% inte är investerar så kan man ju snabbt förlora de 0.1-0.2% som den lägre avgiften ger.

Någon som vet?

 

mvh

Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jovisst, och det är nog så andra fonder också är konstruerade av praktiska skäl. LF Global kan hålla 10%. MEN antagande att börsen över tid ger 8% avkastning så räcker det med att 1.5% mer av kapitalet (än i LF Global) håll kontant för att man ska ha förlorat de 0.12% i avgift. Alltså 8% utebliven avkastning * 1.5% av kapitalet = skillnaden i avgift (0.22% – 0.1%). Avanza KAN reservera 5% mer än LF Global, så det finns ju en viss risk, även om alla fondbolag har incitament att leverera så bra avkastning som möjligt. Tycker den ser intressant ut och kanske lägger till den i min egen portfölj, men inget drastiskt utbyte.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik B

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-24 klockan 09:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.