Avanza Global eller LS Global Indexnära?
Sök:

Avanza Global eller LS Global Indexnära?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karl

ställde för sedan frågan: Avanza Global eller LS Global Indexnära?

Hej!

I dagsläget har jag ett pensionssparande på 1000Kr/mån som köper Avanza Global då det är en billig och bred indexfond. I vardagen så är Länsförsäkringar min huvudbank och jag har även försäkringar hos dem. Nu ser jag att jag kan bli så kallad ”guldkund” och slippa kortavgiften och få rabatt på försäkringarna om jag startar ett sparande hos dem på 500Kr/mån. Med rabatterna skulle  detta spara mig ca 900kr om året. Frågan är då, är det värt att jag flyttar hela mitt pensions sparande på 1000Kr till Länsförsäkringars fond eller kanske bara 500Kr? LF fonden har något dyrare avgift, 0.20% istället för Avanzas 0.11%. Det låter lite i mina ögon men över tid (30 år) kanske det är dumt att välja en fond med dyrare avgift?

 

Vad hade ni gjort? Nu när jag har bättre fast lön planerar jag att öka mitt pensionssparande med ca 500kr i månaden per år.

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Plocka fram miniräknaren! 0.1 procent på 100000 kr är 100 kr.  Tag dina 900 kr. Du måste ha sparat väldigt många 100 000 innan det blir dax att byta till Avanza Global.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Som Nestor skriver så är det nästan en miljon hos Länsförsäkringar innan det börjar bli dags att byta allt till Avanza Global, däremot så säger inte LF något om du ibland tar ut lite pengar från det sparandet. Då kan du flytta lite pengar till Avanza när du känner för det.

  Jag gör exakt som Adde har skrivit, har 500kr/månad hos LF och resten Avanza.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det är så jag gör. Jag månadssparar utöver mina konto hos Avanza exakt 500 SEK hos Länsförsäkringar bank och placerar 100% i LF Global Indexnära. Precis för att bli guldkund, får rabatter på mina försäkringar och slippa några andra kostnader. Det löner sig.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag kör med precis samma upplägg som Adde.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Länsförsäkringar Skåne kommer att börja ta ut en avgift på 275 kronor per år för bankkortet. Avgiften dras från ditt privatkonto den 1 januari 2020. Är du Guldkund kan du ansöka om ett kostnadsfritt kreditkort (värde 195 kr).

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej.
  Bank Norwegian Visa kreditkort helt gratis. Bara ladda kortet inbetalning från LF konto är smidigt. Fungerar utmärkt. Jag behöver ingen kredit då jag alltid har 10000 sek extra laddat på kortet. Finns ingen anlädning betala någon avg. Själv var jag guldkund innan i Lf men då jag fick 2800 billigare bilförsäkring hos Vardia flyttade jag både bil och hemförsäkring till Vardia. Jag gifter mig aldrig med banken. Är fortfarande kund hos LF. Allt sparande hos Avanza. Lycka till.
  Mvh. Jack

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jack
 2. Vit pil

  De tar redan ut en avgift, jag betalade den i januari i år. Jag frågade kundtjänst och de sa att jag behöver bli guldkund för att slippa den.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Karl
 3. Vit pil

  Guldkunder hos LF Skåne får betala 275:- för bankkortet fr o m 2020.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Staffan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-27 klockan 21:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.