Avanza Global, Europa, EM + LYSA.
Sök:

Avanza Global, Europa, EM + LYSA.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peder

ställde för sedan frågan: Avanza Global, Europa, EM + LYSA.

Hej. Jag har, som rubriken avslöjar, sparande hos Avanza i deras egna globala, europeiska samt tillväxt marknader aktiefonder. Därtill fondsparande hos Lysa. Blir det lite kaka på kaka eller tvärtom grädde på moset, eller ingetdera ?

Mvh Peder

Det finns 8 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag sparar alltid i 3 á 4 olika globalfonder. Dom får tävla om vilken fond som ger bäst avkastning. De som går bra får mer pengar än de som sladdar. Det är förstås aktiva fonder! Indexfonderna ger ju ingen avkastning.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Peder!

Det blir lite kaka på kaka.
Anledningen varför Lysa är en bra idé att spara hos är just att du själv slipper arbetet att välja fonder och sedan ombalansera varje år då Lysa sköter detta åt dig.
Om du själv tycker att du har tid att välja fonder och göra ombalanseringen själv så är det en billigare variant att göra just en egen portfölj av fonder.

Så anser du att du vill göra det själv så tycker jag att du kör allt i en egen portfölj, annars så passar Lysa bättre.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hur många namn har du Teodor här på bloggen?

Du skojjar med Oss?! Snart är skollovet slut och även du kommer få lite andra aktiviteter än att störa index folk här på bloggen !🤭🤫. Nu vet Vi att indexfonder ger 0% avkastning eller som du säger ger ingen avkastning alls. Trevligt att du finns här.

Mvh.jack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Nej ..ingen avkastning för indexkramarna. Hittills i år har Avanza global gått ner näsan 7 %. LF global indexnära har gått ner över 7 %. Mina aktiva fonder har gått upp 14 % hittills i år.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jack

Det är bara förlorare som kallar det för störning att få veta hur illa det går för indexfonderna.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Varför använder du många olika namn? Du är goooood! Kul att du mår bra själv. Alla kan inte bli vinnare som du! Alla är vi inte rika som du. Men själv är jag nöjd med med årets avkastning. Man får köpa billigare varje månad 13 tusen kronor i från månads inkomsterna som går in i indexfonden. Svårt att bli fattig på det långsiktigt. Kul att du mår bra själv. När börjar skolan då?

Jack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Annars är det trevligt om man lyckas välja rätt aktiva fonder. Synd att du inte hade guld fonden då kunde du säkert haft 40% avkastning i år. Hur kommer det sig att du inte lyckas tajma in där? Dumt att ha en global aktivfond dom ger14% när man kunde valt guldfonden och få minst det dubbla eller 2 dubbla. Varför välja inte det bästa i så fall? Alltid kul höra hur de bästa tajmare som du väljer sina fonder? Varför välja global aktiv när man kan ha en ren branch aktiv fond tex teknik eller guld när man vet i förväg vilken som ska ge mer? Synd att missa 25% avkastning .

Mvh.jack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Jack och alla andra. Jag förstår att ni kommer igång på det här men ärligt talat är det här ett tydligt fall av ”mata inte trollen”.

Visst har ni rätt i vad ni och många andra här på bloggen skriver och svarar men det är verkligen bäst att bara låta honom/henne och provokationen vara. Det är inte precis som om trollet tar till sig kritiken eller vill delta i en vettig diskussion. Tydligen har trollet andra mål.. som att reta upp och irritera andra för ”skojs skull”.

”Let’s ignore him, maybe he will go away”… so oavsett vad som skrivs och hur mycket trollet också försöker få respons är det bäst att bara ignorera. Verkligen synd att sådana människor finns på nätet men ger dem inte ett podium för då blir det bara värre.

Så vi alla borde fortsätta svara på personer som startar en ny tråd och ha vettiga frågor, sedan ger bra svar och rent av ignorera alla konstiga kommentarer som kommer från olika alias i tråden.

Förmodligen kommer trollet nu också svara på mitt inlägg här men det ska inte förvänta sig få ett svar eller reaktion av mig. Jag väljer att lägga min energi på annat.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jack

Skolan börjar i mitten av augusti.

Jo jag har både guld och teknik, så du behöver inte vara orolig för mig.

Man kan inte förlita sig på en sträng. Många strängar på lyran måste man ha! Den kan ju hända att någon av strängarna brister ,,,!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-29 klockan 18:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.