Avanza Global i flera ISK
Sök:

Avanza Global i flera ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sara

ställde för sedan frågan: Avanza Global i flera ISK

Hej! Jag har för tillfället tre sparande på tre olika ISK; ett till pensionen, ett till framtida hus (om 5-10år) och ett som jag har att ”leka med”. Jag vill ha en globalfond i varje sparande, och har fastnat för Avanza Global. Är det dumt att spara i Avanza Global på tre olika ISK? Bör jag välja tre olika globalfonder? Jag vill helst inte spara i Avanza Global på endast ett ISK då jag vill kunna hålla isär mina sparande.

Mvh Sara

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du kan ha samma fond i flera konton, det spelar ingen roll. Så har jag det också.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag fattar inte varför Emil fick hela 15 minus på kommentaren. Visst är det helt okej att har ett flertal portföljer med olika mål/tidhorisont där en specifik globalfond utgör grunden till varje portfölj?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Adde
 2. Vit pil

  Sjukt kul att den kommentaren får så många minus då svaret är helt korrekt!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej

Funderar över coronaviruset som drabbar många människor främst i Kina och hur det påverkar och kan komma och påverka världshandeln och därmed aktiemarknaden. Om man vill ligga lågt ett tag vad är det bästa att göra främst när det gäller fonder. Vilka fonder?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Eftersom det i princip är omöjligt att tajma marknaden är det bäst att hålla fast i sin investeringsstrategi och strunta i aktiemarknaden.

  Om man vill ligga lågt ”ett tag” är det räntefonder eller ett vanligt sparkonto som gäller.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-18 klockan 19:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂