Avanza Global vs Spp Aktiefond global
Sök:

Avanza Global vs Spp Aktiefond global

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Avanza Global vs Spp Aktiefond global

Hej!

Ska starta ett långsiktigt sparande, tänkte bara ha en globalfond, då jag tänker som Paolo Sodini att avviker man från index så ökar risken att få sämre avkastning än index.

Såg i en artikel att Avanza global har 30% skatt på utdelning av USA fonder eftersom de har beskattningsavtal i Luxemburg.

SPP har ju säte i Sverige och beskattas därför med 15% på de amerikanska utdelningarna.

Min fundering är då vad som är smartast att välja, den med lägre avgift eller den med lägre skatt? Eller kanske Swedbank Robur Access Global är bättre, som har lägre avgift än SPP men också 15% skatt?

Tack för en mycket bra sida!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Kör på SPP aktiefond Global om du endast skall ha en fond tycker jag då den är bredast (innehåller asien & tillväxtmarknader) vilket inte avanza global eller någon annan svensk fond gör för den delen.

Swedbank robur access global har en förvaltningsavgift på 0,2% men den totala avgiften ligger på 0,32% vilket är i samma prisklass som SPP.

En no brainer att välja SPP enligt mig men alla tänker olika.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-24 klockan 23:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.