Avanza, Nordnet och Skandia ger inte bolån till bostadsförening BF. Vilka gör det?
Sök:

Avanza, Nordnet och Skandia ger inte bolån till bostadsförening BF. Vilka gör det?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av NGA

ställde för sedan frågan: Avanza, Nordnet och Skandia ger inte bolån till bostadsförening BF. Vilka gör det?

Om du söker bolån till din lägenhet i en ”BF” bostadsförening får du nobben av Avanza, Nordnet och Skandia som alla har schablonlösningar som bara fungerar med ”BEF” bostadsrättsförening. Detta trots att både marknad och lagstiftning likställer de bägge organisationsformerna. Hur det är med andel med lagfart i andelsförening vet jag inte. Men det vore bra om någon kunde utreda detta och klargöra konsekvenserna. Har du boende i BF kanske du inte ska ha din aktieportfölj hos dessa tre banker, som hittills varit helt ointresserade av att tillgodose sina kunder i detta marknadssegment.

 

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker att du är alldeles för hård mot nätbankerna. Att olika aktörer har olika specialiteter är helt normalt. Jämför med andra branscher. Nog är sortimentet helt annorlunda om du går in på NK jämfört med om du besöker en Nettobutik.

Avanza och Nordnet, som jag båda har erfarenhet av, är grymt bra på aktier och fonder, och jag använder dem båda. Jag skulle däremot aldrig drömma om att ha mina företagsaffärer i dessa banker.

På sikt kan  kanske Avanza och Nordnet (Skandiabanken har jag ingen erfarenhet av) bli fullsortmentsbanker. Detta kan ta åratal, eller snarare årtionden. Inget konstigt i detta. Bankerna är relativt unga. Vänd dig till en storbank i stället.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tips, sätt dig i styrelsen och gör bef till bf, livet blir enklare för alla inblandade. Har själv varit med om resan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-13 klockan 12:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.