Avanza o Nordnet har olika info om samma ETF
Sök:

Avanza o Nordnet har olika info om samma ETF

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Konfunderad

ställde för sedan frågan: Avanza o Nordnet har olika info om samma ETF

När jag tittar på ETFer så skiljer det sig ofta på kurser mellan Avanza o Nordnet. Just nu tittar jag t.ex på ETFen IE00BSKRJZ44, IS04 som är en lång USA obligations ETF.
Enligt Avanza så ligger den minus idag, och på Nordnet plus. (Eftersom långa USA räntan är nedåt borde ETFen gå upp. Jag tror Avanza har fel pris angivet)
De har även olika kurser angivna. Samma sak har jag sett på flera ETFer. Även antal omsatta andelar skiljer sig stort. Hur kan detta komma sig? Generellt verkar Avanzas uppdateringar av ETF kurser inte alltid stämma. Ibland diffar dagsutvecklingen på flera % mellan Avanza Nordnet. Men det ska vara samma så att arbitragehandel inte ska funka.
Är det någon som har kommentarer eller liknade erfarenhet av kurssättning på Avanza Nordnets ETFer? Jag är konfunderad.

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har lagt märke till samma sak och önskar också svar på detta.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag ser att Avanza senaste uppdatering är kl.11:53 medan Nordnet är kl.13:06.  På Nordnet finns utvecklingen 0,32% ser ut hämtar från den tyska börsen men det är utvecklingen som jämför med igår (change to previous day).   Avanza -0,15% är kanske pågående förändringen dvs från kl9:00-11:53.   Du kan fråga Avanza om du tycker någonting är fel.

https://www.boerse-frankfurt.de/en/etf/ishares-usd-treasury-bond-20-yr-ucits-etf-usd-dist

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Nu ser jag att dagsutvecklingen på den tyska börsen förändras till 0,25% då förändras samma på Nordnet. Nordnet uppdaterar priset ganska snabbt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT
 2. Vit pil

  Tack för svar. Jo det verkar som uppdateringen på Avanzas sida inte funkar. Även om man går in på kvällen, långt efter att börsen stängt så kan man ibland få kurs med klockslag någon gång mitt på dagen. Svårt att fatta beslut när man får felaktig information. Men även när klockslag för senaste uppdatering ligger hyfsat när mellan Avanza och Nordnet så kan kurs och antal diffa en hel del. Utan att veta så tror jag mer på Nordnets uppgifter och Avanza är ute och cyklar. Men jag kan inte förstå hur du kan ha handel utan att ha korrekt uppdatering?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Konfunderad

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Undvik Avanza om du vill handla ETF:er. Avanzas platform är en röra och har varit så i flera år.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-10 klockan 12:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.