Avanza - överbelåning
Sök:

Avanza – överbelåning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Valerio

ställde för sedan frågan: Avanza – överbelåning

Hej

Jag vet att det är dum men jag behöver  hjälp

Börsen kraschar och snart blir jag  överbelånad. Jag har mina pengar på sparkontot och jag kan inte ta ut pengar innan 10 dagar. hur kan jag lösa detta? Jag tror inte att avanza kommer att vänta 10 dagar så jag tänker låna pengar från någon hemsida på nätet (lendify, etc) jag behöver bara runt 5000.

några idéer vilken hemsida gör det snabb med låg ränta? Annars Avanza kommer att sälja mina aktier.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker att du ska sälja av lite fonder på Avanza istället. Se det som läropengar. Du glömde räkna med att börsen kan sjunka 50% eller mer på kort sikt och därför tog du på dig för mycket lån. Det problemet blir inte bättre av att du tar på dig ännu mer lån. Vad gör du om börsen fortsätter nedåt? 5000 kr bör vara så pass lite att du kan ta pengar från ditt buffertkonto, men det låter inte som att du har ett sådant. Ytterligare en anledning att inte ta på dig mer risk.

Men rent matematiskt kan Lendify vara ett alternativ, även om jag tycker det är dumt. Här är matten:

Säljer du fonder för 5000 kr nu så kanske du gav 8000 kr för dem förut, en kostnad på 3000 kr.

Om du tar ett lån på Lendify så kostar det 500 kr i uppläggningsavgift och därefter kanske 25-50 kr i månaden beroende på ränta.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack så mycket Emil! Jag ska få 4000 från Lumify. Avgift är bara 60kr.

  När lönen kommer betalar jag alla kredit tillbaka till Avanza och Lumify. 60kr är ingenting, bättre än att man säljer aktie eller fonder.

  Det var dumt, men som du sa, läropengar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Valerio

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vet ju inget om dina möjligheter, men varför inte ett kreditkort med tom. högre möjligt belopp utan avgifter och ränta så länge du betalar tillbaka i tid?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-12 klockan 23:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂