Avanza Tin World vs Robur Technology (World)
Sök:

Avanza Tin World vs Robur Technology (World)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av MartinP

ställde för sedan frågan: Avanza Tin World vs Robur Technology (World)

Vad tänker ni om dessa två? Jag har lite Avanza by Tin sedan den kom. Har även Robur Teknik. Funderar nu på om även Robur Technology vore bättre långsiktig än Avanza by Tin.

Robur Technology går bättre än Avanza by Tin. Undrar lite varför. De har ju övervägande och ungefär lika mycket USA, men Robur har övervägande teknik, medan Avanza/Tin har mer hälsa och kommunikation. Är det kanske det tekniktunga i Robur som drar? Största företagen är ju Apple, Amazon etc. Som Avanza inte verkar ha speciellt mycket av, står inte med som de största.

Vilken skulle ni välja?

 

Det finns 3 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Hej MartinP!

Problemet är ju att man inte kan förutsäga framtiden för ”historisk avkastning är ju ingen garanti för framtida avkastning”. Tror man på aktiv förvaltning så tycker jag att man ska välja fond baserat på vilka som förvaltar fonden. Annars kan man ju lika gärna investera i indexfonder. Eller i en börshandlad ETF riktad mot teknik.

Mvh Torbjörn

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Detta är lekhinken. Har det mesta i indexfonder redan.

  Och ja, man kan inte förutsäga framtiden.

  Men min fråga gällde vad som kan ha bidragit till att Robur Technology har GÅTT bättre just nu än Avanza by Tin. Mer teknik och mindre hälsa och kommunikation är ju en trolig bidragande faktor. Något mer? Och några andra tankar?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  MartinP
 2. Vit pil

  Avanza by TIN är en ny fond som du säger har focus på Ny teknik, hälsa och kommunikation, fonden har focus på medelstora bolag så Amazon och Apple blir inte intressanta då för den fonden.

  Robur har dragit bättre för att den är mer fokuserad på stora bolag som har fokus på ny teknik, dessa har dragit väldigt mycket på senaste tiden.

  Som du säger så går det inte att veta framtida avkastning så att då välja vad du tror på vore det rätta valet, är det ren ny teknik där stora bolag har störst fokus, eller är de medelstora bolag?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du kan omöjligt utvärdera 2 fonder efter bara någon månad?!

Innehaven är inte jättelika. Som du skriver så har Avanza World tech mer fokus på hälsa/kommunikation/spel. Robur Technology är mycket mer de klassiska stora techbolagen i USA. Vilken kommer gå bäst i framtiden? Omöjligt att säga, varför inte bara äga båda om du tror på branschen/förvaltarna?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för input.

Vilken tycker ni är bredast? Har svårt att tolka informationen. Ja, att äga båda blir ju att få bättre spridning. Eller kan någon annan fond kanske mer spegla det jag är ute efter.

Tänker att jag vill ha en som satsar på nyare teknik oavsett bransch. Även om kommunikation, digitalt och miljö är stora som jag tycker är intressanta områden och tycker ska fokuseras på. Och jag tänker att både mindre, medelstora och större företag utvecklar ju sådant och borde finnas med för att sprida riskerna. Och naturligtvis utvecklas dessa saker i hela världen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  World tech är bredare i form av hela världen, men den andra fonden ska bara ha fokus på just norden.
  Två egentligen helt olika fonder.

  Vad är du ute efter?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Du tänker nog på Robur Ny Teknik. Robur Technology har majoriteten i USA, ca 77 %.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MartinP

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-04 klockan 08:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.