Avanza vs Banker
Sök:

Avanza vs Banker

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ylva Ljunggren

ställde för sedan frågan: Avanza vs Banker

Hej!

Såg att Avanza rekommenderas då bankerna tar pengar för ISK. Men på min bank och på Swedbank står det 0 kr i avgift för att öppna ett ISK konto. Så  vad är skillnaden? Dvs varför är det bättre med Avanza?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Njae… det stämmer inte riktigt. ISK är gratis enligt lag, så det FÅR inte skilja från bank till. Det som däremot är den stora skillnaden är utbudet. På Avanza och Nordnet får du tillgång till ett mycket större utbud än vad du får på de klassiska bankerna i form av t.ex. fonder. Sedan tar bankerna också generellt sett mer betalt för varje transaktion än vad Avanza och Nordnet gör.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-05 klockan 08:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.