Avanza vs Nordnet (förlåt!)
Sök:

Avanza vs Nordnet (förlåt!)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mark

ställde för sedan frågan: Avanza vs Nordnet (förlåt!)

Hej, Nu går det inte längre utan jag behöver välja just för utbudet av fonder. Har idag Swedbank och Skandiabanken.

Jag vet detta är något uttjatat ämne men om man nu ska välja någon av dessa, vad är skillnaderna som jag ev inte har tänkt på. Jag tänkte med detta inlägget att man kunde göra en lista på skillnader eller är det helt enkelt så att det bara är att slå en tärning. Jag kan ju se en fördel med Nordnet om man vill se Jans portföljer men sen kanske Avanza har bättre mobilapp när man behöver tjänsten och sitter på jobb (och inte får göra ek affärer på jobbet). Är ingen avancerad användare men det finns så många fonder mina egna banker inte har och till slut hittar jag inga alternativ så jag ska mest ha det som fondhandel och även köpa små poster i aktier ty courtaget lågt samt även på sikt barnspar då jag gillade månadens aktie till barnen.

(Jan, jag lovar använda din länk när jag väl registrerar mig).

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har själv Avanza och har funderat på att byta till Nordnet pga Shareville. Dock så tycker jag att Avanzas hemsida och app är så mycket bättre och lättare att navigera på även om det självklart lite är en vanesak med. Jag kommer nog stanna Kvar på Avanza i vilket fall som helst då inte shareville tynger beslutet så starkt så det ska va värt att byta.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Varför ska du in och göra affärer på jobbet trots att du inte får? Låter som att du gör något fel om dina affärer är så tidskritiska att du måste riskera att få sparken.

Jag har Avanza och är mycket nöjd. Har tjänstepension där också, varav 80% är placerat i Avanza Global.

Om du av någon anledning vill ta risken att investera med hävstång så bör du jämföra villkoren. Jag tror att Nordnet brukade ha lägre ränta men Avanza har just gjort om sitt Superlån.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej

Skapa konto hos båda nätmäklarna – klicka dig igenom och se vilken som ”känns bäst”. Väljer du Avanza kanske du kan använda Nordnet för lite lek – köpa/sälja aktier courtagefritt (max 50,000 eller vad det nu är). Eller vise versa..

Kommentera

svarade på frågan för sedan

När jag skulle överge min gamla storbank för 2 år sedan öppnade jag konto (ISK) hos både Avanza och Nordnet. Kastade in några tusenlappar i vardera ISK och köpte fonder enl. nybörjaportföljen. Gjorde också några småköp i aktier för att testa på resp. plattform. Kände direkt att Avanzas app var ofantligt mycket bättre, både vid affärer men även när man bara kollar till portföljen. Lämnade därför Nordnet helt efter några veckor och flyttar inte tillbaka om det inte skulle ske något revolutionerande med Nordnet.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Avanza verkar i dagsläget inte ha något öppet API (t.ex. för Pyhton) för automatiserad handel, dvs. låta en algoritm automatiskt lägga köp- och säljordrar baserat på realtidskursdata. Inte ens med deras stöd för (det dyra) handelssystemet Infront.

Någon som vet om detta går att göra på Nordnet? Någon som anväder nExt API?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-22 klockan 17:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂