Avanza Zero Hållbarhetsprofil
Sök:

Avanza Zero Hållbarhetsprofil

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Avanza Zero Hållbarhetsprofil

När jag söker kring hållbarhet på avanza zero så får jag inte fram mycket information. Som jag har förstått det så är avanza zero en passiv fond som investerar i de större svenska bolagen på börsen. Om de inte har en hållbarhetsprofil eller inte tar ställning till vad de investerar i utefter hållbarhetsaspekten betyder det då att det är en dålig investering om man själv vill investera hållbart?

Eller, om det finns mer info kring detta, kan då någon hjälpa mig hitta det? Tack på förhand.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Den följer OMXS30, vilket är de 30 mest omsatta bolagen på Stockholmsbörsen.

Söker du indexfonder med hållbarhetsprofil så får du nog det tufft. Däremot finns det aktiva globalfonder som försöker investera fossilfritt. LF har en fossilfri globalfond.

Läs mer om deras fonder här:

https://www.lansforsakringar.se/stockholm/privat/bank/spara/fonder/hallbart-fondsparande/

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Alla SPP:s indexfonder följer vissa hållbarhetskriterier, och deras plusfonder är helt fossilfria.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Elin Agorelius

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-08 klockan 08:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.